5nieuws

inschrijverhome

APDT-logo 234

Royal-Canin-logo 234

 

algemeen

 

algemeen

Beste hondenliefhebbers,

Het jaar 2016 is bijna ten einde en er komt (hopelijk) een spetterend nieuw jaar aan.

Vuurwerk
Nog even wat tips en handigheidjes voor de komende dagen voor jullie honden tijdens het vuurwerk.

Ik heb een uitgebreide blog op mijn website staan, waar je alles nog even rustig terug kunt lezen.
http://www.mghsbergenopzoom.nl/blog/190-samenvatting-vuurwerklezing-2014

Trainingshal
Dan natuurlijk het grote nieuws dat we nu de overdekte trainingshal hebben op ons terrein. Zie de foto's op facebook en ik kan je niet vertellen hoe blij ik daar mee ben. Nooit meer problemen met het weer. Ook als je geen lid bent van facebook kun je deze foto's terug zien.

https://www.facebook.com/MGHSBergenopZoom/?hc_ref=PAGES_TIMELINE.

En om dit te vieren verloot ik een gratis vervolgcursus t.w. 62,50 aan de mensen die lid worden van onze pagina en het bericht liken. Ben je al lid, hartstikke leuk natuurlijk, druk dan op de knop volgen (als je dat nog niet gedaan had en blijf op de hoogte van alle nieuwe en spannende dingen).

Nieuwe cursussen en gratis lessen
Verder natuurlijk informatie over alle nieuwe spannende cursussen in 2017.

Volgende week maandagavond 02 januari is er snuffelavond. Je kunt dan gratis met je hond aan allerlei hondencursussen snuffelen om te kijken wat jij en je hond leuk gaan vinden.

De tijdsindeling is als volgt:
18.30 tot 19.00 uur – speuren/zoeken
19.00 tot 19.30 uur – obedience/puberpret
19.30 tot 20.00 uur – niet trekken aan de lijn/hierkomen
20.00 tot 20.30 uur – hoopers/behendigheid (ook voor jonge honden)
20.30 tot 21.00 uur – apporteren

In iedere groep kunnen er maximaal 8 honden deelnemen, dus wees er snel bij en schrijf in via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor wie zijn deze snuffellessen? Voor iedereen, dus ook als je nu bijv. basiscursus, puppycursus of puppyplus volgt en later misschien wil starten, mag je toch komen snuffelen. Ook zeker de mensen met pups nodig ik van harte uit om eens te komen kijken wat jij en je pupje leuk vinden. Je mag ook voor meerdere onderdelen inschrijven.

Verder zijn wij voornemens om de volgende lessen te gaan verzorgen:

Hondentaal (lezing over het gedrag naar honden t.o.v. elkaar en naar mensen toe)
Hoe verzorg ik mijn hond?
Mijn hond bij de dierenarts
EHBO
Wat is de beste voeding voor mijn hond?
Harde geluiden lessen.
Balans en Coordinatie
Help mijn hond wordt ouder, wat kan ik nu nog en waar moet ik op letten?
Rennen en ravotten. Laat je hond lekker spelen met andere honden op het grote omheinde veld bij ons.
Mocht je geinteresseerd zijn in 1 van bovenstaande items, stuur dan even een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en je wordt vrijblijvend op inschrijflijst geplaatst.

De website wordt binnenkort helemaal weer bijgewerkt want dat is echt wel nodig. Het was een beetje achterop geraakt.

Instructeurscursus:
Voor diegenen die nog veeeeeeeel meer over honden willen weten wordt er vanuit de martin gaus academie een instructeurscursus georganiseerd op 17 – 18 en 19 maart en 01 en 02 april van 10.00 tot 16.00 uur. Voor meer informatie kunnen jullie terecht op de website van de martin gaus academie. http://www.martingausacademie.nl/opleidingenhonden/kynologisch-instructeur/instructeurI.html

Verder nog 1 item:

De egelopvang.
Zoals jullie weten kwam afgelopen zomer Pietje Puk (schattig egeltje) vast te zitten bij ons in het hek. Hij is geweldig opgevangen door Conny Scheeres van Egelopvang Roosendaal. Ik draag Conny en haar man een enorm warm toe omdat zij zo begaan zijn met de deze dieren. Vandaar dat ik de volgende acties op touw heb gezet. Je kunt bij mij een pakketje met voer kopen voor de egels (ik zorg dan dat deze bij de egelopvang komen). Ze kosten dat wat jij er voor over hebt. Wil je een euro ervoor betalen is het oke, maar 50 cent is ook goed. Zo wil ik graag de egels de winter door helpen en als ze dan weer uit hun winterslaap ontwaken, dan ligt er een hoop heerlijk voer voor ze.
Verder hebben wij een kledingbak gekregen van Conny, waar iedereen oude kleding/schoenen, beddengoed, handdoeken/theedoeken etc. in kan deponeren. Hiervoor krijgt de egelopvang geld zodat ze bijv. medicijnen en voer voor de egeltjes kunnen kopen. Wil je meer weten kijk even op facebook https://www.facebook.com/StichtingEgelopvangRoosendaal/?fref=ts

Dan rest mij nog om jullie een hele goede, veilige jaarwisseling toe te wensen en natuurlijk hoop ik jullie allemaal weer te zien in 2017.

Groetjes,
Lianne en team Martin Gaus hondenschool Bergen op Zoom/Roosendaal.

 

Twitter