5nieuws

inschrijverhome

APDT-logo 234

Royal-Canin-logo 234

 

algemeen

 

algemeen

Beste hondenliefhebbers,

Het jaar 2016 is bijna ten einde en er komt (hopelijk) een spetterend nieuw jaar aan.

Vuurwerk
Nog even wat tips en handigheidjes voor de komende dagen voor jullie honden tijdens het vuurwerk.

Ik heb een uitgebreide blog op mijn website staan, waar je alles nog even rustig terug kunt lezen.
http://www.mghsbergenopzoom.nl/blog/190-samenvatting-vuurwerklezing-2014

Trainingshal
Dan natuurlijk het grote nieuws dat we nu de overdekte trainingshal hebben op ons terrein. Zie de foto's op facebook en ik kan je niet vertellen hoe blij ik daar mee ben. Nooit meer problemen met het weer. Ook als je geen lid bent van facebook kun je deze foto's terug zien.

https://www.facebook.com/MGHSBergenopZoom/?hc_ref=PAGES_TIMELINE.

En om dit te vieren verloot ik een gratis vervolgcursus t.w. 62,50 aan de mensen die lid worden van onze pagina en het bericht liken. Ben je al lid, hartstikke leuk natuurlijk, druk dan op de knop volgen (als je dat nog niet gedaan had en blijf op de hoogte van alle nieuwe en spannende dingen).

Nieuwe cursussen en gratis lessen
Verder natuurlijk informatie over alle nieuwe spannende cursussen in 2017.

Volgende week maandagavond 02 januari is er snuffelavond. Je kunt dan gratis met je hond aan allerlei hondencursussen snuffelen om te kijken wat jij en je hond leuk gaan vinden.

De tijdsindeling is als volgt:
18.30 tot 19.00 uur – speuren/zoeken
19.00 tot 19.30 uur – obedience/puberpret
19.30 tot 20.00 uur – niet trekken aan de lijn/hierkomen
20.00 tot 20.30 uur – hoopers/behendigheid (ook voor jonge honden)
20.30 tot 21.00 uur – apporteren

In iedere groep kunnen er maximaal 8 honden deelnemen, dus wees er snel bij en schrijf in via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor wie zijn deze snuffellessen? Voor iedereen, dus ook als je nu bijv. basiscursus, puppycursus of puppyplus volgt en later misschien wil starten, mag je toch komen snuffelen. Ook zeker de mensen met pups nodig ik van harte uit om eens te komen kijken wat jij en je pupje leuk vinden. Je mag ook voor meerdere onderdelen inschrijven.

Verder zijn wij voornemens om de volgende lessen te gaan verzorgen:

Hondentaal (lezing over het gedrag naar honden t.o.v. elkaar en naar mensen toe)
Hoe verzorg ik mijn hond?
Mijn hond bij de dierenarts
EHBO
Wat is de beste voeding voor mijn hond?
Harde geluiden lessen.
Balans en Coordinatie
Help mijn hond wordt ouder, wat kan ik nu nog en waar moet ik op letten?
Rennen en ravotten. Laat je hond lekker spelen met andere honden op het grote omheinde veld bij ons.
Mocht je geinteresseerd zijn in 1 van bovenstaande items, stuur dan even een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en je wordt vrijblijvend op inschrijflijst geplaatst.

De website wordt binnenkort helemaal weer bijgewerkt want dat is echt wel nodig. Het was een beetje achterop geraakt.

Instructeurscursus:
Voor diegenen die nog veeeeeeeel meer over honden willen weten wordt er vanuit de martin gaus academie een instructeurscursus georganiseerd op 17 – 18 en 19 maart en 01 en 02 april van 10.00 tot 16.00 uur. Voor meer informatie kunnen jullie terecht op de website van de martin gaus academie. http://www.martingausacademie.nl/opleidingenhonden/kynologisch-instructeur/instructeurI.html

Verder nog 1 item:

De egelopvang.
Zoals jullie weten kwam afgelopen zomer Pietje Puk (schattig egeltje) vast te zitten bij ons in het hek. Hij is geweldig opgevangen door Conny Scheeres van Egelopvang Roosendaal. Ik draag Conny en haar man een enorm warm toe omdat zij zo begaan zijn met de deze dieren. Vandaar dat ik de volgende acties op touw heb gezet. Je kunt bij mij een pakketje met voer kopen voor de egels (ik zorg dan dat deze bij de egelopvang komen). Ze kosten dat wat jij er voor over hebt. Wil je een euro ervoor betalen is het oke, maar 50 cent is ook goed. Zo wil ik graag de egels de winter door helpen en als ze dan weer uit hun winterslaap ontwaken, dan ligt er een hoop heerlijk voer voor ze.
Verder hebben wij een kledingbak gekregen van Conny, waar iedereen oude kleding/schoenen, beddengoed, handdoeken/theedoeken etc. in kan deponeren. Hiervoor krijgt de egelopvang geld zodat ze bijv. medicijnen en voer voor de egeltjes kunnen kopen. Wil je meer weten kijk even op facebook https://www.facebook.com/StichtingEgelopvangRoosendaal/?fref=ts

Dan rest mij nog om jullie een hele goede, veilige jaarwisseling toe te wensen en natuurlijk hoop ik jullie allemaal weer te zien in 2017.

Groetjes,
Lianne en team Martin Gaus hondenschool Bergen op Zoom/Roosendaal.

 

Ik vind teken altijd een verschrikking en ieder jaar weer zoek ik naar passende oplossingen om ervoor te zorgen dat mijn honden geen last hebben van deze nare beestjes. Nu heb ik een alternatieve tekenband gevonden bij Anja Lefeber. Ik heb ze meteen besteld en ben ook zeer benieuwd hoe het gaat werken. Buitenom het feit dat ze zeer fraai zijn, geloof ik absoluut in de werking die Anja in het volgende artikel aangeeft. Heb je interesse laat het me weten, want ik heb ook nog een ander artikel over deze tekenband. Ik ga jullie op de hoogte houden van de werking bij mijn honden.

Verzorging en aanbeveling voor het gebruik van keramieke-anti-teken halsband:

VERZORGING: De halsband ca. om de 2 weken grondig schoonmaken (schoonwrijven met uw vingers onder stromend water zonder enige toevoeging van zeep, schoonmaakmiddel, etc.) en aansluitend in de zon of onder een infrarood lamp laten opdrogen.
Door het zonlicht/de infrarood verlichting kunnen de keramiekkralen weer worden opgeladen.
De banden zijn vrij van chemische stoffen en kunnen ook bij overgevoeligheid/allergie zondermeer worden gebruikt.

AANBEVELING VOOR HET GEBRUIK: De keramieken kralenkettingen worden aanvullend bij de gewone halsband om de nek van de hond gedragen. Voor een optimale werking dient uw hond de ketting altijd te dragen. U kunt de ketting kortstondig af doen, als u de hond bijvoorbeeld gaat wassen of wanneer u bang bent dat hij met soortgenoten zo ruig gaat spelen dat de ketting zou kunnen beschadigen. De werking tegen teken vermindert niet wanneer u de ketting kortstondig van de nek van uw hond verwijderd.
De ketting dient niet te worden gebruikt voor het aankoppelen van een riem. Hiervoor zijn de sluitingen onvoldoende sterk.
De werking van de ketting tegen teken is per hond verschillend. Over het algemeen zal uw hond binnen 3-4 weken na het constante dragen van de keramiek-halsband minder aantrekkelijk zijn voor teken om zich vast te bijten. Het wordt wel aanbevolen om uw hond dagelijks aanvullend 1 EL (bij grote honden) of 1 TL (bij kleine honden) natuurlijke kokosolie door zijn voer te doen. In Switzerland wordt i.p.v. kokosolie ook dikwijls "Schwarzkümmleöl"( ½ TL) als natuurlijke toevoeging voor het voer gebruikt, dit is in Nederland echter moeilijk verkrijgbaar.
Uiteraard is het ook mogelijk uw hond met een spray-on kokos olie voor dieren in te spuiten, bijvoorbeeld van Dog Moments uit Duitsland. Of met tick-free spray.
De kettingen geven geen 100% garantie tegen teken, net zo weinig als een spot-on dit kan geven. Maar de ervaring leert dat honden die de keramieken-halsband dragen beduidend minder kans op teken hebben dan honden zonder tekenbescherming.
LET OP: Bij reizen naar Zuid-Europa dient ten allen tijden een aanvullend middel tegen zandvliegen en hartwormmug te worden gegeven.
Bestrijding van Ectoparasieten door middel van "Effectieve micro-organismen"
Micro-organismen zijn kleine levende organismen (bacterie, gist, zwammen, algen) die één- of meer cellen bevatten. Ze zijn zo klein, dat ze onder een microscoop slechts in honderdvoudige vergroting zichtbaar worden. Micro-organismen worden ook de grote helper van de natuur genoemd, doordat ze veel stoffen in de natuur voor zowel planten, dieren en mensen kunnen veranderen.
Ze worden al lange tijd toegepast bij de productie van kaas, yoghurt en brood, voor het brouwen van bier en voor de gisting van wijn en andere alcoholische dranken.
Wat zijn nou "Effectieve micro-organismen"? De technologie over de werking van de micro-organismen is gebaseerd op het principe van samenleven met gezamenlijke voorspoed (coexcistence and co-prosperity). De micro-organismen zijn door Dr. Teruo Higa, professor voor tuinbouw aan de Ryukyus-universiteit op Okinawa (Japan) ontdekt. Een belangrijk onderdeel van zijn theorie is het overdragen van informatie en energie door resonantie. In de micro-organismen leven meer dan 80 verschillende soorten aerobe en anaerobe micro-organismen in evenwicht met elkaar, waarbij de een van de stofwisselingsuitstoot van de ander leeft. De perfecte Symbiose van de organismen brengen sterke regeneratieve krachten tot stand, met gedeeltelijk bijzonder verrassende werkingen.
Werkzaamheid In alle biologische systemen bevinden zich opbouwende en afbrekende micro-organismen. Het doel van micro-organismen ligt in de ondersteuning van de opbouwende micro-organismen. Hierdoor vermeerderen en versterken de opbouwende micro-organismen in het systeem. De werkzaamheid van de micro-organismen is gebaseerd op het principe dat energie kan worden behouden en overgedragen door de micro-organismen te binden in gebakken klei. Energie overdracht in de natuur gebeurt meestal door fotonen. Dit zijn de deeltjes die licht en warmte bepalen. Als een foton met een bepaalde golflengte in aanraking komt met een stof dan kan die in trilling worden gebracht. De stof bezit dan een heel klein beetje meer energie. Vaak geeft de stof deze energie weer af aan de omgeving door bijv. warmte en merken we er verder weinig van. Elk materiaal heeft echter ook een specifieke frequentie om in trilling te komen. Heeft een stof eenmaal deze eigen frequentie bereikt dan zal het als geheel op dezelfde wijze blijven resoneren en deze frequentie ook in haar omgeving uitzenden. Normaliter gaat na verloop van tijd de stof vervallen en stopt het uitzenden van de frequentie. Echter doordat de micro-organismen in te bakken en van klei keramiek te maken zal de positieve werking van het bestanddeel Silicium van de klei de vorm en frequentie beter vasthouden. Wel is het dus van belang om de aanbevelingen voor het gebruik goed na te leven en de gebakken kralen onder water schoon te spoelen en in de zon te laten drogen. Hierdoor wordt de werking van de micro-organismen weer geactiveerd.
Teken houden niet van de voor ons en uw huisdier niet voelbare resonantie en zullen derhalve minder snel vast komen te zitten op uw hond.

 

 

We hebben weer allemaal leuke nieuwe cursussen, workshops, lezingen. Kortom jullie hoeven je deze zomer niet te vervelen!

Beste cursisten,

Hierbij weer een nieuwsbrief met nieuwste updates van de
hondenschool.

Allereerst willen we jullie nog even attent maken op het
feit dat we donderdag 02 juni – 2 gratis proeflessen hebben.

Gratis proefles Hoopers donderdag 02 juni om 19.15 uur - meer
infomatie: http://www.mghsbergenopzoom.nl/aanbod/221-hoopers

Gratis proefles Fit met je hond 02 juni om 19.15 uur - meer
informatie: http://www.mghsbergenopzoom.nl/aanbod/232-woofkamp-fit-met-je-hond

05 juni – Franse bullendag van 11.00 tot 16.00 uur - voor
meer info: http://www.mghsbergenopzoom.nl/nieuws

11 juni en 16 juli
– Dogdance/Canine Freestyle - voor meer info: http://www.mghsbergenopzoom.nl/aanbod/236-dogdance-canine-freestyle

18 juni – Midzomeravond wandeling - voor meer info: http://www.mghsbergenopzoom.nl/aanbod/234-midzomeravondwandeling-18-juni-om-19-00-uur

24 juni – Bat lezing - voor meer info: http://www.mghsbergenopzoom.nl/aanbod/189-lezing-over-nieuwe-trainingsmethode

26 juni – Stress bij honden - http://www.mghsbergenopzoom.nl/aanbod/228-lezing-stress-bij-honden

01 – 15 en 22 juli – Voedingscursus - voor meer info: http://www.mghsbergenopzoom.nl/aanbod/233-cursus-over-hondenvoeding-in-de-breedste-zin-van-het-woord

08 juli – Dierentolk - voor meer info: http://www.mghsbergenopzoom.nl/aanbod/235-lezing-en-boodschappen-van-uw-dier-van-dierentolk-gina-biemans

Summerschool vanaf
25 juli t/m 04 september - voor meer info: http://www.mghsbergenopzoom.nl/aanbod/167-summerschool

Nog even onder de aandacht:

·
10-06: Introductie nieuwe basiscursus - voor
meer info: http://www.mghsbergenopzoom.nl/aanbod/109-basiscursus-ochtend

·
25-06: Trainingsdag obedience van Monique van
Urk en Angela Kroon - meer info: http://www.mghsbergenopzoom.nl/aanbod/229-obedience-trainingsdag

·
29-06: puppyparty bij de dierenkliniek - voor
meer info: http://www.gezelschapsdierenkliniekroosendaal.nl/actueel/puppypartys

·
03-07: Bezoek aan Ouwehandsdierenpark. Kijkje
achter de schermen bij de olifanten (clickertraining met olifanten) - voor meer info: http://www.mghsbergenopzoom.nl/nieuws/238-bezoek-aan-de-olifanten-bij-ouwehandsdierenpark

Verder rest mij nog om te zeggen, like svp onze facebook
pagina en als je een leuke recensie schrijft zowel op de facebookpagina als op
mijn google pagina https://www.google.nl/?gws_rd=ssl#q=martin+gaus+hondenschool+bergen+op+zoom&lrd=0x47c4149ee8c3204d:0xbf77fc9480b1f308,1,,

Dan mag je hond een keer grabbelen in de
hondengrabbelton. Leuk toch?

Wij hebben zin in de zomer!!!!

 

Ook dit jaar brengen we weer een bezoek aan Ouwehandsdierenpark. We gaan de hele dag gezellig met de honden naar de dierentuin en als klap op de vuurpijl krijgen wij een exclusieve rondleiding bij de Olifanten achter de schermen. Con Mul, de hoofdverzorger, zal samen met zijn team een demonstratie clickertraining met olifanten geven.

De datum is zondag 3 Juli, dus hoogste tijd om je agenda te raadplegen.

Geef aan met hoeveel personen je komt en het aantal honden dat je meeneemt.
De kosten voor het bezoek aan de Olifanten achter de schermen kost € 10,00 per persoon, kinderen onder de 12 jaar zijn gratis, dit is inclusief de fruitmanden voor de Olifanten (die we ieder jaar meenemen) en de lezing / uitleg van Olifantentrainer, echter exclusief vervoer er naar toe, en het entreekaartje voor zowel jezelf als je hond. Let even goed op actie van de dag op internet, daar kan je soms heel voordelig kaartjes bestellen

Na je aanmelding sturen we je de factuur, nadat wij de betaling hebben ontvangen is je deelname aan de Olifanten achter de schermen verzekerd.

Het programma voor het bezoek aan de Olifanten achter de schermen krijg je op tijd toegezonden, zodat je de resterende tijd in het Dierenpark zelf kunt invullen.

We weten het heel zeker, het wordt een geweldige dag!

Dus geef je snel op d.m.v. een e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel even naar 06-21255654

 

Voor het wijzigen van de trainingslocatie ivm de weersomstandigheden zullen we jullie dit op de volgende manier laten weten. Voor de avondtrainingen (maandag t/m donderdag) sturen we voor 17.00 uur een mail indien de les niet doorgaat of als we bij de binnenlocatie in Steenbergen gaan trainen. Voor de zaterdag geldt dat u voor 07.30 uur een mail in uw mailbox krijgt.

Twitter