8blog

inschrijverhome

prins

 

algemeen

 

algemeen

Mijn buurman heeft een mechelse herder voor de bewaking en ook ik ben daar erg blij mee. En wat ik nog veel fijner vind, dat hij hem opvoed en ervoor zorgt dat hij luistert als ze hem roepen. Nu is de mechelse herder een waak- en verdedigingshond die zijn territorium met hand en tand verdegdigd. Het is dan ook erg moeilijk voor mijn buren om hem te leren, dat hij best mag waarschuwen als er onraad is, maar dat hij wel gewoon terug moet komen en niet eindeloos moet staan blaffen bij het hek als er steeds cursisten van de hondenschool over ons pad lopen. Ik wil hun daarbij heel graag helpen en daarom heb ik overal papieren opgehangen dat je niet met je hond over het pad moet gaan lopen, maar dat je hem/haar kunt uitlaten of lekker rauzen op het grote veld. Zij hebben ook paarden en als hun hond eenmaal leert dat er niets leukers is dan jagen en blaffen bij het hek, dan kan het zijn dat hij ook op een goede dag achter hun paarden aangaat en in het ergste geval het misschien met de dood moet bekopen. Vandaar dat ik jullie vraag om niet over het pad te lopen met je hond. Zij doen erg hun best en wij als hondenliefhebbers kunnen dat alleen maar toejuichen toch?

Lianne's Blog

Twitter