4subwatdoenwij

Hoopers is in Amerika een onderdeel van de NADAC (North American Dog Agility Council) agility. Bij hoopers draait het voornamelijk om het tonen van de handlingsvaardigheden van de handler en de samenwerking tussen hond en handler. In Nederland is hoopers nog volop in ontwikkeling als sport. Het is een ontzettend leuke hondensport waar alle soorten honden aan mee kunnen doen, groot, klein, jong en oud.

Speerpunten van de cursus:
* Voor alle leeftijden/rassen toegankelijk omdat het niet belastend is
* Je leert je hond op afstand voor je te werken en dat hij je steeds in de gaten houdt. In de         jachtwereld ook wel het dirigeren genoemd
* Het hierkomen wordt heel veel geoefend in deze sport
* Een gehoorzaamheids/beheersingscursus waar samenwerken voorop staat 
* De eigenaar hoeft voor deze cursus geen conditie te hebben, de hond doet het werk op afstand

Opbouw van de cursus:
Allereerst volgt een kort uitleg over deze hondensport en de mogelijkheden. De toestellen worden aangeleerd aan de honden en dan begint het echte werk. Ze leren de tonnen, de hoopers, de tunnels en de hekjes aan en natuurlijk het vooruitsturen en hierkomen. Als ze dit beheersen gaan we parcoursjes lopen en leert de hond op jouw signalen (zonder dat je met hem meeloopt het parcours te lopen). We leren de hond om aandacht voor je te hebben ten alle tijde.

Wanneer en vanaf welke leeftijd? 
Op donderdagmiddag van 15.00 tot 15.45 uur en van 15.45 tot 16.30 uur voor alle honden van alle rassen en leeftijden. Vooral ook voor de cursisten die ook al behendigheid of jonge honden behendigheid hebben gedaan is het een leuke afwisseling. 

Groepsgrootte:   8 honden per groep

Kosten en wat krijg je daarvoor? 
De kosten bedragen 12,50 per les en je rekent per maand af. Je kunt ook per maand opzeggen (want de cursus is doorlopend). Iedere 3 maanden is er een certificatendag waar je kunt kijken hoever je bent en kun je eventueel je doelen bij stellen.       

Lianne's Blog

Twitter