4subwatdoenwij

Engelse Obedience (gehoorzaamheid) is voor veel mensen toch een magisch woord als we zien hoe honden prachtig naast de eigenaar lopen, perfect hierkomen en apporteren alsof het niets is. Alles geleerd vanuit respect, samenwerking en opperste concentratie.

Het toverwoord, motivatie. In deze cursus wordt de nadruk gelegd op waar doet mijn hond het voor, hoe kan ik hem motiveren.

Speerpunten van deze cursus:
Alles wordt duidelijk in kleine stapjes uitgelegd aan de hond, zodat het niet meer fout kan gaan. Voor alle stapjes die de hond niet goed begrijpt wordt gezocht naar een oplossing. Het trainen in een groep heeft als grote voordeel, dat de hond leert werken met afleiding.

Belangrijkste punten waar je aan kan werken:

  • Motivatie
  • Relatie tussen jou en hond
  • Recall (hierkomen in alle omstandigheden)
  • Retrieve (perfect apport)
  • Heelwork (heel mooi meelopen naast de eigenaar)

Als je het heel erg leuk vindt, kun je ook de trainingsdagen van Monique en Angela volgen zodat je eventueel ook wedstrijden kunt gaan doen. 

Opbouw van de cursus:
Alle basisoefeningen worden geoefend op zoveel verschillende manieren dat de hond (en ook de eigenaar) het nooit saai gaan vinden. Het is ook een hele individuele cursus omdat er heel erg gekeken wordt wat je hond al goed kan en waar hij nog hulp bij nodig heeft. 

We gaan leren, de basispricipes van

  • Handtouch
  • Motivatie van de hond in allerlei verschillende omstandigheden
  • Heelwork (mooi volgen)
  • Basis retrieve (apporteren)
  • Basis recall (hierkomen)

 

Afgewisseld met sorteren, plaats sturen, commando's op afstand etc. Dit is een doorlopende cursus, dus na iedere serie van 5 kun je gewoon verder trainen met je hond en worden de oefeningen steeds moeilijk en met meer perfectie getraind.

Wanneer en vanaf welke leeftijd?
De lessen vinden plaats op donderdagavond van 19.15 tot 20.00 uur.

Deze cursus kan al met pups vanaf 12 weken.

Groepsgrootte?
maximaal 8 honden per groep

Kosten en wat krijg je daarvoor?
De kosten bedragen 12,50 per les en je betaalt per maand. Je kunt ook per maand opzeggen. De cursus is doorlopend. Iedere 3 maanden is er een certificatendag waar je kunt kijken hoever je bent en kun je eventueel je doelen bij stellen.

We gaan trainen op een hoge vorm van gehoorzaamheid en preciezie. Je krijgt iedere les 3 opdrachten mee naar huis om te trainen.

Kijk eens het filmpje om een indruk te krijgen wat Engelse obedience precies inhoudt. 
https://m.youtube.com/watch?v=ZVvl9pYjDKk

Lianne's Blog

Twitter